Nova vest
Borilački sportovi

Sreda, 14.10.2020.

13:25

Svetsko prvenstvo u rvanju definitivno u Beogradu

Svetsko prvenstvo u rvanju definitivno će se održati u Beogradu, od 12. do 20. decembra, odlučeno je na sastanku Izvršnog komiteta Svetske rvačke federacije.

Izvor: MT

Autor: MT

Svetsko prvenstvo u rvanju definitivno u Beogradu
Photo by Phil Walter/Getty Images

Odluka da se šampionat održi doneta je nakon potvrde više od 70 posto nacionalnih saveza, što je bila norma koja je postavljena proteklog meseca.

Ujedno, zakazan je još jedan sastanak, koji će biti održan 6. novembra, na kojem bi bile razmotrene nove mere koje bi eventualno morale biti donete, a sve u skladu sa trenutnom situacijom u kojoj se svet bude nalazio u datom momentu zbog pandemije koronavirusa.

Predsednik Svetske rvačke federacije i član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta Nenad Lalović istakao je da je sigurnost svih učesnika takmičenja na prvom mestu.

"Izuzetno smo optimistični, ali i oprezni kada je u pitanju SP u rvanju koje je planirano za decembar. Bezbednost naših sportista, trenera i osoblja je najviši mogući prioritet i preduzećemo sve neophodne mere kako bi u Beogradu svi bili sigurni", izjavio je Lalović za sajt Svetske rvačke federacije.

Svetsko prvenstvo u rvanju za juniore, koje je takođe trebalo da bude održano u Beogradu, nedelju dana ranije, otkazano je zbog toga što nacionalni savezi nisu mogli da garantuju dolazak potrebnog broja takmičara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve