Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 29.02.2020.

17:53

Lalović: Japanci brinu, ali pripreme za igre ne staju

Predsednik Svetske rvačke federacije i član Izvršnog Biroa Međunarodnog olimpijskog komiteta Nenad Lalović obišao je rvačku reprezentaciju Kine.

Izvor: SN

Autor: SN

Lalović: Japanci brinu, ali pripreme za igre ne staju
Photo: Promo

Kina je na pripremama trenutno u Srbiji.

Rvački savez Srbije je na molbu Rvačke federacije NR Kine i na inicijativu G-dina Lalovića uspeo da organizuje kvalitetne pripreme kineskoj olimpijskoj reprezentaciji, koja svoj trenažni proces nije mogla da sprovede na najvišem nivou usled aktuelne situacije izazvane korona virusom.

“Sportisti su uvek znali da pokažu svoj humani karakter i to posebno dolazi do izražaja u ovakvim situacijama. Veliko mi je zadovoljstvo kada vidim u kakvim uslovima rade kineski sportisti, koju su nažalost morali zbog epidemije korona virusa da pronađu alternativnu lokaciju za pripreme kako bi igre u Tokiju dočekali što spremniji. Ovim su još jednom potvrđeni izvanredni odnosi između dve države, ali i sposobnost i spremnost ovdašnjeg Saveza da brzo reaguje i pomogne svojim sportskim prijateljima“.

Zbog širenja korona virusa sve više manifestacija širom sveta se otkazuje. Prema mišljenju Lalovića održavanje Olimpijskih igara u Tokiju se za sada ne dovodi u pitanje.

"U stalnom smo kontaktu sa predstavnicima lokalnog organizacionog odbora igara u Tokiju. Japan je vrlo ozbiljno shvatio pretnju koju predstavlja širenje korona virusa. Ne treba da govorim o tome koliko su ljudi u Japanu ponosni na činjenicu da će Tokio biti organizator igara. Preduzeli su brojne mere u cilju sprečavanja širenja virusa i duboko verujem da odlaganja ili otkazivanja igara neće biti. Trebalo bi zaista da dođe do prave pandemije i da zdravlje celokupne svetske populacije bude ugroženo da bi se tako nešto desilo. Nadamo se da će doći do suzbijanja virusa. Vidimo da se to već dešava u Kini. Zabrinutost postoji, ali verujem da ćemo se svi videti u Tokiju ovog leta."

Lalović se osvrnuo i na dobre rezultate srpskih rvača poslednjih godina.

“Kao Predsednik svetske rvačke federacije moram ostati neutralan, ali kao čovek koji je rođen ovde radujem se svakom uspehu naših sportista. Srpski rvači već su obezbedili tri norme za Tokio. Srbija ima olimpijskog šampiona, kao i kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima. To govori sve. Pre svega o radu ovdašnjeg Saveza koji je pouzdan partner Svetske rvačke federacije. Srbija je poslednjih godina sa velikim uspehom organizovala velika rvačka takmičenja i zato mi je drago što će Beograd biti u septembru domaćin Svetskog juniorskog prvenstva", zaključio je Lalović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve