Nova vest
Borilački sportovi

Utorak, 02.05.2017.

23:54

Počelo Evropsko prvenstvu u rvanju u Novom Sadu

Evropsko prvenstvo u rvanju, koje se do 7. maja održava u Novom Sadu, svečano je otvoreno u utorak u velikoj sali SPENS-a.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Počelo Evropsko prvenstvu u rvanju u Novom Sadu
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

Prvenstvo je otvorio predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je i predsednik organizacionog komiteta, ističući da je šampionat prilika za susret velikih sportskih šampiona i dobrih i gostoprimljivih ljudi koji će sigurno biti dobri domaćini gostima iz cele Evrope.

"Želim svim sportistima da u narednih sedam dana pored dobrih rezultata iskoriste i svaki slobodan trenutak da upoznaju našu zemlju i osete gostoprimstvo naših ljudi. Zzelim da ovo takmičenje protekne u najboljem redu i da na njega ne padne nijedna senka, baš kao što to priliči Novom Sadu i Srbiji", rekao je Mirović.

On je naveo da je Vojvodina kolevka rvanja u Srbiji, nabrojavši veliki broj svetski poznatih rvačkih šampiona koje je Vojvodina iznedrila, zaključno sa aktuelnim olimpijskim pobednikom Davorom Štefanekom.

Na ceremoniji otvaranja prvenstva obratili su se i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, predsednik Evropskog rvačkog saveza Ceno Cenov i predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović.

Trajković je istakao da je rvački sport u Srbiji u velikoj ekspanziji, zahvaljujući, kako je rekao, dobrim rezultatima na brojnim takmičenjima, a posebno zlatnoj olimpijskoj medalji koju je osvojio Davor Štefanek.

On je naglasio da se taj "vetar u leđa" mora iskoristiti, te da se i ovo takmičenje mora iskoristiti da se rvanje što više popularizuje među mladima.

Ceno Cenov je kazao da veruje da će večeras otvooreni šampionat biti praznik sporta, da će svi učesnici iz Novog Sada i Srbije poneti lepe uspomene.

Lalović je podsetio da je Novi Sad u prethodnih nekoliko godina bio domaćin dva kvalifikaciona olimpijska turnira u rvanju i da je zasluženo dobio i da bude domaćin evropskog prvenstva.

Na prvenstvu "starog kontinenta" u rvanju nastupiće 850 takmičara iz 38 zemalja.

Svake večeri do nedelje 7. maja održavaće se polufinalne i finalne borbe, a tokom prepodneva su kvalifikacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve