Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 18.04.2010.

19:22

Radomir Petković srebrni na EP

Reprezentazivac Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom Radomir Petković osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 120 kilograma na EP u Bakuu, u Azerbejdžanu.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

U borbi za zlato Petković je poražen od Turčina Rize Kavalpe. Do svoje prve seniorske medalje Petković je stigao posle tri izuzetne borbe. U prvom kolu pobedio je domaćeg takmičara Musluma Muslumova (2:0), u četvrtfinalu je savladao Izraelca Vladimira Guralskog (2:0), dok je u polufinalu, u izuzetno teškom meču, eliminisao Šveđanina Johana Magnusa Eurena (2:1).

Selektor reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac ocenio je da je uspeh Petkovića potpuno zaslužen.

"Nakon sedam godina mukotrpnog rada, Petković je došao do seniorske evropske medalje, koja je samo najava onoga što on može da postigne u narednom periodu. Osećao je pritisak zbog velikog takmičenja, pa smo odradili kompletnu taktičku pripremu koju smo posvetili najkraćem putu do pobede, bez atraktivnih i rizičnih poteza", rekao je Dokmanac.

U nedelju je u reprezentaciji Srbije debitovao Petar Balo, u kategoriji do 84 kilograma, ali je u prvom kolu poražen od Amera Hrustanovića iz Austrije (2:0).

Na šampionatu Evrope u subotu su nastupila još trojica srpskih rvača. Kristijan Fris je u kategoriji do 55 kilograma na startu pobedio Finca Vile Ilmari Kakija, ali je potom poražen od Gruzijca Lasija Gogitadzea. Aleksandra Maksimovića je u kategoriji do 66 kilograma u prvom kolu eliminisao Marius Tomesen, dok je Davor Štefanek, u kategoriji do 60 kilograma, izgubio na startu od Čeha Tomasa Sobeckog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve