Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 07.03.2010.

11:16

Srebro za Srbiju na GP Mađarske

Rvač Partizana Radomir Petković osvojio je srebrnu medalju u superteškoj kategoriji na Gran Priju Mađarske.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Petković je u finalu poražen od Turčina Kajalapa Rize, aktuelnog šampiona Evrope, tako da je srpski rvač zaustavljen na nizu od 20 uzastopnih pobeda. „Prezadovoljan sam, bez obzira na poraz u finalu, Petković je ostavio izuzetan utisak na sve u Sombathelju i pokazao je da će na predstojećem EP da ima značajnu ulogu u superteškoj kategoriji“, rekao je slektor Milorad Dokmanac.

U subotu su se takmičili i Petar Balo i Goran Bojanić, obojica u kategoriji do 84kg i obojica su poraženi u prvom kolu. Bojanić je dobio šansu u repesažu, ali je i tu poražen od Gruzijca, Jokhadzea Akaka. Bojanić je tako takmičenje završio na 16. mestu u konkurenciji 36 rvača. Bala je savladao olimpijski vicešampion, Mađar Zoltan Fodor.

U nedelju će se takmičiti Kristijan Fris (55) i Aleksandar Maksimović (66). U prvom kolu, Fris se sastaje sa Kirazom Kursatom iz Turske, a Maksimović sa Gumalom Sanidom, takođe iz Turske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve