Džo Benavides odlazi u penziju

Američki MMA borac Džozef Benavides odlazi u penziju zvanično je objavljeno na društvenim mrežama.

Izvor: SN

Četvrtak, 16.09.2021.

08:00

Džo Benavides odlazi u penziju
Genevieve Ross/Special to the Bee/Profimedia

Popularni "JoeJitsu" u profesionalnoj karijeri ima 28 pobeda i 8 poraza, a u UFC ima skor od 19 pobeda i 7 poraza.

Borio se u muva kategoriji i u četiri navrata bio izazivač u borbi za šampionski pojas, ali nikada nije uspeo da postane šampion UFC muva kategorije.

Dva puta se borio sa "Moćnim mišem" Demetrijusom Džonsonom i dva puta sa Dejvisonom Figeredom, doduše jednom bez značaja jer je Brazilac "pao vagu" i svakako savladao Džoa.

"Džo Benavides je bio velika zvezda lakših kategorija tokom dugog niza godina. Setimo se da je 2008. godine došao u WEC organizaciju pa 2011. u UFC i od tada se bori na vrhunskom nivou protiv najboljih na svetu. Njegove epske borbe sa Dominikom Kruzom, Demetrijusom Džonsonom i Henrijem Sehudom nikada neće biti zaboravljene", rekao je Dejna Vajt prvi čovek UFC.

Megan Olivi, UFC voditeljka i supruga Džozefa Benavidesa, potvrdila je njegov odlazak u penziju na svom "Tviter" profilu.

Benavides ima 37 godina i u poslednje tri UFC borbe ima tri poraza...

Rekorder je muva kategorije sa 13 nokauta, a sa Demetrijusom Džonsonom deli rekord po najvećem broju pobeda i iza njega je po broju bonusa za najbolju borbu večeri – 4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: