Legenda MMA najavljuje kraj

Jedan od najboljih MMA boraca svih vremena, odlučio je da okonča svoju karijeru na pres konferenciji u Montrealu.

Izvor: SN

Petak, 22.02.2019.

15:21

Legenda MMA najavljuje kraj
Photo by Mike Stobe/Getty Images

Džordž Sent Pjer, kanadski MMA borac i jedan od ikona ovog sporta, na pres konferenciji u Montrealu objavio je da će završiti karijeru, a društvenim mrežama kruže reakcije ostalih profesionalnih boraca na Sent Pjerovu odluku.

Tridesetsedmogodišnji borac, svoju karijeru je počeo 2002. godine, kada je nokautom savladao Ivana Menhivara, a na taj trijumf je nadovezao još sedam u nizu i zaradio borbu na UFC 50, gde ga je Met Hjuz naterao da preda meč u prvoj rundi.

UFC 65 nam je dao priliku da gledamo revanš meč pomenute dvojice, a Hjuz se na podu našao u drugoj rundi i Džordž Sent Pjer je tako osvojio svoju prvu UFC titulu.

Imao je Sent Pjer svoje uspone i padove tokom prilično bogate karijere, a otkrio je i na koji meč je najviše ponosan.

"Najponosniji momenat moje karijere je bio momenat kada sam dobio udarac u glavu i pao kao pokošen. Mnogi će misliti da bih za najponosniji momenat izabrao neku pobedu ili titulu, ali ja biram ovo, pošto sam dobio prilično snažan udarac i ostao sam živ" poručio je Sent Pjer. Popularni "GSP" je stavio kanadu na MMA mapu, a kružile su priče da će se u "oktagonu" boriti sa Habibom Nurmagomedovim pre nego što se i zvanično povuče, međutim, to će ostati samo na tim pričama.

"Nema suza. Vrlo sam srećan što se povlačim na ovaj način, pošto je potrebno dosta discipline da se povučete dok ste na vrhu, dugo sam razmišljao o ovome i na kraju sam to i uradio. Samo nekoliko ljudi je uspelo da se povuče onda kada su oni to hteli, a ne onda kada im je neko rekao da to urade i drago mi je što sam ja među njima, pošto sam oduvek govorio da tako želim da okončam karijeru. To je način na koji želite da se oprostite od ovog sporta, kada ste još uvek na vrhu", završio je Džordž Sent Pjer.
Džordž Sent Pjer ima prilično impresivan rekord, od 28 borbi u MMA dobio je 26, od čega je 12 bilo odlukom sudija, 8 nokautom i 6 boraca je predalo borbu, dok su njegova dva poraza bila po jednom nokautom i predajom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: