Revolucija u susedstvu: Tuče "Torcide" i "Bed blu bojsa" u kavezu

Tuča navijača u kavezu - sudeći po pisanju portala Index.hr, ovo nije neverovatan scenario u Hrvatskoj.

Izvor: MLJ

Nedelja, 16.12.2018.

14:30

Revolucija u susedstvu: Tuče
Getty images

"Bed blu bojsi" i "Torcida" su dve najpoznatije tamošnje navijačke grupe. Dok se prvi zaklinju na vernost Dinamu iz Zagreba, drugi su zakleti Hajduku iz Splita.

Njihove međusobne tuče bi uskoro sa ulica mogle da se prenesu u oktagon, ako se ostvari ideja Marija Peraka iz Dubrovnika.

Index piše da će Perak, inače i sam MMA borac, tom svojom idejom napraviti revoluciju, jer planira organizaciju "Dubrovnik brutal čelendža", gde će svi udarci biti dozvoljeni osim onih u genitalije ili potiljak.
"Kazne će takođe biti rigorozne, ako sudija jednom upozori borca na kršenje pravila i on ponovi isto, biće istog trenutka diskvalifikovan. Borbe će biti sačinjene od tri runde po pet minuta u svim težinskim kategorijama", kaže Perak.

Ideju za borbe navijača u kavezu video je u Rusiji i veruje da bi one privukle publiku.
"Organizovaćemo sve vrste nadmetanja koje budu zanimljive ljudima za gledanje tako da prihvatamo sve ideje. Najzanimljivije nam je da organizujemo borbe predstavnika navijačkih grupa. Mislim da bi to bilo dosta popularno. Navijači bi se borili u oktogonu po MMA pravilima", dodaje Dubrovčanin.

Borce će, kako kaže, plaćati unapred. Na taj način Perak misli da će borci biti motivisaniji da budu što bolji. "Kukavice mogu da zadrže novac, ali ne treba da pitaju za drugu priliku", objasnio je Perak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: