Atanasov: MMA je zvaničan sport

Pomoćnik ministra za omladinu i sport Dragan Atanasov izjavio je da je MMA sport koji je priznat u Srbiji i da tu nema ništa sporno.

Izvor:

Petak, 21.09.2012.

18:45

Default images

Naime, ranije tokom nedelje pokrajinska sekretarka za sport Vojvodine, Marinika Čobanu zatražila je od ministarke Alise Marić ukidanje MMA, kao sporta.

Marinika Čobanu je navela da "MMA znači mešavinu više borilačkih veština koje praktično čine borbu potpuno slobodnom i dozvoljava udarce i zahvate koji mogu dovesti do teških povreda, pa i smrtnog ishoda".

Međutim, pomoćnik ministra je naveo da u zakonu jasno piše da su takozvane slobodne borbe zabranjene i da MMA to nije.

"Mnogi navode da je MMa slobodna borba u kavezu, a to nije tačno. Prva stvar je da se ona nekada dešava u kavezu, ali i u klasičnom ringu. Čak je i FILA (svetska rvačka federacija), priznala jedan oblik MMA i stavila ga pod svoje okvire. Glavno pitanje je kako su džudo, karate, kik-boks, i mnoge druge veštine, sportovi, a MMA koji je kombinacija svega toga nije sport?", pita se Atanasov.

On je najavio i sastanak svih šefova katedra borilačkih veština sa naših univerziteta i fakulteta iz cele zemlje, na kome će se diskutovati o trenutnom problemu.

"Mi smo već zakazali sastanak sa svim šefovima katedri za borilačke veštine, doći će šefovi iz Niša, Novog Sada, Kruševca, Beograda. Poziv će dobiti i šef pokrajinskog kabineta Vojvodine, čiji je kabinet i podneo zahtev za ukidanje, kao i predstavnike OK Srbije. Mi želimo da prodiskutujemo o svemu i da dođemo do zajedničkog rešenja. Verovali ili ne skoro je pokrenuta inicijativa da se odredi da li je moderni ples, zabava ili sport", zaključio je pomoćnik ministra.

Celu emisiju sa pomoćnikom ministra Draganom Atanasovim možete odslušati ovde, a da nije sve u borbi do poslednjeg daha govori i ova priča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: