Nova vest
Borilački sportovi

Sreda, 30.10.2019.

10:25

Održan 21. međunarodni humanitarni turnir u kik boksu “Borbom protiv nasilja”

Međunarodni humanitarni turnir u kik boksu "pod nazivom “Borbom protiv nasilja” održan je proteklog vikenda u Novom Sadu.

Izvor: B92

Autor:B92

Održan 21. međunarodni humanitarni turnir u kik boksu “Borbom protiv nasilja”

Turnir je organizovao Ronin-Carnage Global tim u stonoteniskoj sali Sportsko poslovnog centra Vojvodina.

Publika je imala prilike da vidi deset amaterskih borbi i šest profesionalnih koje su prethodile borbi između ISKAA i WKU svetskog i evropskog profi šampiona, nosioca superkombat titule, švajcarske zvezde makedonskog porekla Danijela Stefanovskog i Novosađanina Nikole Zorića koji je uskočio kao zamena rumunskom šampionu koji se povukao zbog povrede ruke.

Ovaj meč je protekao u Roki scenariju gde se neiskusni ljubimac domaće publike lavovski suprotstavio svetskoj mega zvezdi.

Pobeda je pripala Stefanovskom, ali simpatije publike definitivno Zoriću.

U glavnoj borbi večeri najtalentovaniji srpski profi borac, nosilac IPCC Evropske profesionalne titule Dragan "Shaolin" Cimeša je expresno nokautirao mnogo iskusnijeg rumunskog protivnika Matea Kornel Andrea i opravdao svoju reputaciju na najbolji mogući način.

Ovaj međunarodni turnir, 21. po redu, prikupljena sredstva usmeriće za terapiju Jasmine Cakić koja boluje od cerebralne paralize, a začije lečenje je potrebno 140000 dinara.

Od ulaznica inkasirano je 94.440 dinara, dok je preostalu sumu donirao Daniel Stefanovski i time pokazao da je šampion i u ringu i van njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve