Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 10.04.2011.

22:21

Zakon o sportu zabranjuje MMA?

Kada je novi Zakon o sportu usvojen 1. aprila pažnja javnosti usmerena je na privatizaciju klubova, pa su zapostavljeni neki drugi zakoni i promene.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Tako je veliku pažnji javnosti koja prati borilačke sportive privukao član 158 ovog zakona kojim se zabranjuje disciplina MMA (mešotive borilačke veštine).

Zvaničnih potvrda i detaljnijih tumačanja iz ministarstva za sport i omladinu i državnih organa još nije bilo, a ljudi iz MMA krugova kažu da se ovakvim zakonom samo unose nove nedoumice i otvaraju nova pitanja.

Član 158 novog zakona Srbije o sportu između ostalog kaže i sledeće: Zabranjeno je organizovanje bilo koje sportske priredbe koja se temelji na tzv. slobodnom borenju dva ili više lica (borbe u kavezu i sl.), kao i učešće u takvoj priredbi.

MMA sportisti i ljubitelji su se već stavili u pripravnost, pa se tako na “Facebook” mreži već osnovala grupa sa ciljem da se podrži Legalizacija MMA sporta u Srbiji.

“Ubeđen sam da će na kraju sve ispasti povoljno po naš sport. Samim tim što se digla ovolika prašina oko MMA sporta u Srbiji, to je dovoljan pokazatelj kolika je veličina našeg sporta. Mislim da su se možda neki savezi uplašili pred naletom popularnosti koju nasi MMA, baš iz straha da će oni pasti u drugi plan. Iskreno, i ja bih se uplašio da sam na njihovom mestu! Ako ništa drugo, barem ćemo se bolje ujediniti i boriti svi zajedno za MMA budućnost u Srbiji i region”, izjavio je jedan od najpoznatijih MMA ambasadora i boraca u Srbiji i region Aleksandar Rođa Radosavljević, za borilacki-klub.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve