Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 11.05.2018.

22:10

Novi Sad: Priređen prijem za karatiste povodom EP

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović priredio je prijem za delegaciju Evropske karate federacije, na čelu sa predsednikom Antoniom Espinosom.

Izvor: B92

Autor:B92

Novi Sad: Priređen prijem za karatiste povodom EP
Foto: Getty Images

Na prijemu je bila i delegacija Karate federacije Srbije, povodom održavanja 53. Evropskog karate šampionata koji se održava u Novom Sadu.

Poželevši dobrodošlicu, Mirović je izjavio da će Novi Sad biti dobar domaćin i organizator ovog prvenstva, dodavši da je Pokrajinska vlada u saradnji sa Ministarstvom sporta i omladine i Gradom Novim Sadom uložila mnogo truda da se ovo prvenstvo organizuje na najvišem nivou, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

"Za nas je velika čast što ste ovde, očekujem da sve protekne u najboljem redu i da pobedi najbolji", naglasio je Mirović.

On je dodao da će ovo prvenstvo imati velike efekte u budućnosti za razvoj sporta, a pre svega karatea kroz motivaciju mladih.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je izjavio da u sportu ne postoji rezultat bez timskog rada, jer se samo na taj način obaraju rekordi.

"Kroz organizaciju Evropskog šampionata u karateu pokazaćemo svetu da Srbija jeste zemlja sporta“", izjavio je ministar omladine i sporta Udovičić.

Predsednik Izvršnog komiteta Evropske karate federacije Antonio Spinosa zahvalio se predsedniku Miroviću na prijemu, i izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je 53. Evropski šampionat u karateu, okupio najveći broj zemalja i takmičara čime je Srbija pokazala, kako je rekao, koliku reputaciju ima Karate federacija Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve