Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 19.04.2015.

21:13

FFC 18: Suđenje pokvarilo spektakl

Na FFC 18 borilačkom spektaklu u Ljubljani viđeno je nekoliko sjajnih borbi, ali verovatno i više pristrasnog i lošeg suđenja nego ikada do sada.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Sudije su se u više navrata nadglasavale i dodeljivale pobede, koje su najblaže rečeno bile sporne. To se najbolje videlo kada je domaća publika izviždala i sudije i borce.

Jedan od takvih slučajeva bio je u meču između Slovenca Mirana Fabjana i Denisa Marjanovića iz Banjaluke. Meč je bio gotovo sasvim izjednačen i očekivalo se da će otići u četvrtu rundu, ali nije.

Sudije su dale pobedu 2:1 Slovencu, koji je i sam bio iznenađen, ali više zbog toga što je mislio da je trebalo da dobije jednoglasno. Marjanović je demonstrativno napustio ring, a onda je većina gledalaca u Stožicama izviždala suije i Fabjana.

Koliko su sudije bile pristrasne i neobjektivne videlo se u MMA meču između Slobodana Limpa Maksimovića, Srbina koji je nastupio pod zastavom Švajcarske i Hrvatskog borca Filipa Pejića.

Meč je bio izjednačen, uz blagu prednost Beograđanina, a onda je zamalo došlo do skandala, kada su bodovne sudije ponovo preglasavanjem dali pobedu Hrvatu. Bruku je sprečio supervizor takmičenja Marko Petrak i shodno svojim ovašćenjima preinačio odluku u nerešeno. 

U još jednom duelu Srbina i Hrvata bilo je sumnjivih odluka, zapravo jedna, ali ključna. Dušan Džakić je u meču sa Ivanom Gluhakom došao u dominantnu poziciju, krenuo u završnicu, ali je sudija, iz samo njemu poznatih razloga, prekinuo akciju našeg borca i podigao ih iz partera.

U nastavku je Gluhak lepim desnim krošeom nokautirao Džakića, a koliko je prethodna situacija bila sporna govori i činjenica da nijednom nije ponovljena. 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve