Nova vest
Borilački sportovi

Utorak, 25.11.2014.

17:30

Živković: Poraz u Osijeku me vratio

Posle teške povrede i oporavka kikbokser Stevan Živković vraća se borbama i to na "Final Fight Championship" 16 eventu u Beču šestog decembra.

Izvor:

Autor:

Default images

Borbu Živkovića i Jermen Grigora Ašugbabijanana, koji je pre svega MMA borac s čak 20 MMA borbi, moći ćete da pratite u direktnom TV prenosu na TVB92.

"Grigor je vrlo snažan i spreman borac, tipičan udarač. No, ako mu ne prođe neki srećan udarac, nevidim gde je njegova prednost u borbi sa mnom", rekao je Živković.

"Što se tiče MMA karijere, nateraću ga da se posle meča u Beču i vrati oktagonu i da pusti nas umetnike da prikazujemo pravu lepotu K-1 sporta istila", dodao je Živković.

Stevan Živković ostavio je već značajan trag unutar FFC ringa. Na svom debi nastupu, nakon što je prihvatio meč kratko pre samog održavanja, savladao je Mirana Fabjana u možda i najboljoj 'FFC' kikboks borbi do sada. Nakon toga je savladao i Gregu Smolu, ali je u martu doživeo težak poraz na turniru u Osijeku. U jednoj takođe fantastičnoj borbi, Škordan Veselji ga je nokautirao, slomio mu vilicu i usledila je operacija i dug oporavak.

Ukoliko pobedi, Živković će imati priliku da izazove Veseljia u meču za šampionski poraz.

"Pojas FFC prvaka pripada meni i cilj u narednom periodu mi je da ga i osvojim. FFC je jedna odtrenutno najjačih organizacija u Evropi i svetu i tu je velik broj kvalitetnih boraca. Ali, ja sam već pripremio mesto na svojoj polici za taj pojas i nameravam da ga uskoro popunim. Hoće li to biti Veseljiili neki drugi borac, stvarno mi nije bitno, ali biće mi drago da mu preotnem taj pojas", oprezan je ipak Živković.

Borba Stevana Živkovića i Grigora Ašugbabijanana na programu je šestog decembra, uz direktan prenos na televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve