Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 25.03.2010.

17:34

Mir: "Nigde bez pištolja i noža"

Bivši prvak UFC-a (ultimejt-fajt šampionat) Frank Mir (30) kaže da je miroljubiv čovek, ali da nigde ne ide bez oružja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Ja sam jedan od najopasnijih ljudi na svetu. Imam 120 kilograma mišića, treniram borilačke sportove od četvrte godine. Nigde ne idem bez pištolja i noža, ali to činim samo iz razloga vlastite sigurnosti. Dobar sam čovek i uvek pokušavam da svoju snagu i sposobnost iskoristim u dobre svrhe i da zaštitim ljude oko sebe“, izjavio je Amerikanac, vlasnik crnog pojasa u brazilskom džiju-džicu.

Veliki Mirov suparnik je trenutni svetski šampion Brok Lesnar, sa kojim je Mir imao dve borbe, a skor je 1-1. O njemu 185cm visoki borac nema lepo mišljenje.

"Poštujem Lesnara kao borca, ali ga ne poštujem kao osobu pre i posle svake borbe. Tu osobu ne volim. On maltretira ljude, nezgodan je. Koliko sam samo priča čuo o njemu i njegovom načinu ophođenja s novinarima ili drugim ljudima. Osam godina sam bio izbacivač i nikada nisam poslao kući nekoga tako da ne može da hoda i da sutra ne može da dođe da mi se izvini zbog načina na koji se ponašao".

Mir svoju ličnost vidi sasvim drugačijom od Lesnarove.

" Kada bih video kako čovek preko puta ulice tuče svoju ženu, pokušao bih da joj pomognem. Mislim da je to razlog zbog kojeg borilački sportovi i postoje, tako da snažni štite slabe. Lesnar nije takav, to je divljak koji živi u planinama i maltretira ljude".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve