Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 31.01.2016.

10:23

Sjajni rezultati srpske džudistkinje

Reprezentativka Srbije u džudou Milica Nikolić zauzela je drugo mesto na prvom Evropskom openu u Sofiji u kategoriji do 48 kilograma.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Sjajni rezultati srpske džudistkinje
Photo by Francois Nel/Getty Images for BEGOC

Nikolićeva, džudistkinja Crvene zvezde, ostvarila je tri pobede.

U meču kojim je otvorila učešće na prvenstvu u Sofiji protiv Ruskinje Anastasije Pavlenko trijumfovala je "vazari" tehnikom, a zatim i iponom za pobedu.

Pobednički niz nastavila je u duelu ;sa Rumunkom Monikom Ungureanu, a u polufinalu je savladala Izraelku Minsker Noa "vazari" tehnikom, dok je u neizvesnom finalu poražena od Ruskinje Marije Persidsakaje.

"Borbu za zlato sam sasvim sigurno trebalo bolje da odradim, ali sledeći put ja pobeđujem. Ipak ne mogu da budem nezadovoljna ostvarenim. Srebro u odličnoj konkurenciji zaista vrhunskih takmičarki je odličan rezultat", rekla je Nikolić.

Aktuelna šampionka Evrope do 23 godine je rezultatom u Sofiji osvojila i 60 bodova za olimpijsku normu.

"Svesna sam šta znače ovakvi rezultati u olimpijskoj godini. Ipak ja ne sabiram bodove, fokusirana sam na svako takmičenje i na vrhunski rezultat. Sve ostalo dolazi samo po sebi istakla", rekla je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve