Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 28.09.2014.

19:22

Sedam medalja za džudiste Srbije

Reprezentativci Srbije u džudou osvojili su sedam medalja, dve srebrne i pet bronzanih, na Evropskom kupu koji se održava u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Milica Bodirogić u kategoriji do 78 kilograma i Nemanja Bogdanović (do 100 kg) osvojili su srebrne medalje, dok su bronzane uzeli Bojan Došen (do 73 kg), Dragan Begović (do 90 kg), Slobodan Djordja (do 100 kg), Ivana Jandrić (do 78 kg) i Sara Slavković (do 78 kg).

Reprezentativci Srbije posle dva dana takmičenja imaju ukupno 11 medalja, po dve zlatne i srebrne i sedam bronzanih.

"Kao što smo i najavili, rezultati, odnosno medalje sa evropskih kupova će se vrednovati za ušešće na Evropskom prvenstvu za mladje seniore koje nas očekuje u novembru u Vroclavu", rekao je selektor muške reprezentacije Srbije Andrija Đurišić.

Milica Bodirogić je rekla da je zadovoljna svakim uspehom i da je medalja podsticaj za nju.

"Popravila sam rezultat u odnosu na minulu sezonu. Zaista sam zadovoljna jer je svaki uspeh i svaka medalja veliki podsticaj za mene. Ujedno i ova medalja je osvojena na rođendan mog oca pa je tako ovaj uspeh potpun", rekla je uz osmeh Milica Bodirogić.

Nemanja Bogdanović je kazao da mu je medalja osvojena na Evropskom kupu posebno draga.

"Mislio sam čak u jednom trenutku da napustim džudo. Ipak, ovaj uspeh mi je dao nadu da ostanem. Mečevi su bili dobri i zadovoljan sam kako sam radio i šta sam pokazao", rekao je Bogdanović.

Blizu medalje drugog dana bili su i Miroljub Ivezić, Dušan Nikolić i Božidar Božinić, dok su Vladimir Gajić, Srđan Bodirogić i Sara Tintor zauzeli sedma mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve