Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 20.09.2014.

21:59

EP: Zlato i srebro za džudiste

Juniorski reprezentativci Srbije u džudou, braća Nemanja i Stefan Majdov osvojili su zlatnu, odnosno broznanu medalju na Evropskom prvenstvu u Bukureštu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Braća Majdov, džudisti Crvene zvezde, medalje su osvojili u kategoriji do 81 kilograma.

Ostvario sam zacrtano. Imao sam veliki problem jer sam posle polufinalnog meča osetio jak bol u ramenu. Nikako nisam želeo da propustim ovu šansu i skupio sam svu snagu stegnuo zube, što se i isplatilo. Osvojio sam titulu šampiona Evrope“, rekao je Nemanja Majdov.

Nemanja Majdov je na putu ka zlatu pobedio Alija Cecenoglua iz Turske, Grka Konstantinosa Saridisa, Ukrajinca Viktora Makuku, Levana Gugava iz Gruzije. U finalu je srpski džudista pobedio Gruzijca Ušangija Margijana.

Da trijumf reprezentacije Srbije bude kompletan pobrinuo se Stefan Majdov.

Brat i ja smo uz medalje ovde u Bukureštu dobili i povrede. Mene je povreda stopala pratila od prvog meča. Ne znam ni sam kako sam uspeo da prevaziđem taj bol i uspem da ostvarim ovakav rezultat. Bronza se osvaja i zato sam i presrećan ostvarenim rezultatom“, rekao je Stefan Majdov.

Reprezentativci Srbije u nedelju će se u Bukureštu nadmetati u ekipnoj konkurenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve