Nova vest
Borilački sportovi

Sreda, 28.09.2022.

10:30

"Stvarao sam šampione i od zavisnika"

Bokserski trener dvadeset šest profesionalnih svetskih šampiona, trideset četiri olimpijca i ukupno 56 boksera koji su postali svetski šampioni.

Izvor: SN

Autor: SN

Foto: Megapromotions

Adams je govorio o prošlosti, načinu treniranja, disciplini, razlikama koje nose neka prošla i sadašnja vremena, ali i tome šta je prema njegovom iskustvu ključ uspeha.

"Morate biti jako strogi, a ja sam veoma dobar u disciplinovanju. To sam naučio od trenera u vojsci. Borac mora da želi i da zna šta je dobro za njega, kako bi postao najbolje što može da bude. Tada će uraditi pravu stvar koja se od njega traži. Na primer, imate momke koji... ma ja sam pravio šampione i od zavisnika kreka", rekao je Adams za Direkt i dodao da su disciplina i lični primer veoma važni.

Adams kaže da je one sa slabijom disciplinom vodio i na planinu Čarlston, gde su živeli i trenirali, a da odlazak do grada nije bila moguća misija.

"Nisu odustajali, iskradali su se. Ali ja ih onda strogo disciplinujem. Svako veče sam proveravao da li su u svojim krevetima. Ujutru ih budim za trčanje, uveče bih proveravao da li su legli. Bio sam jako strog", tvrdi Keni Adams za DIREKT.

Inače DLX je otvoren 2020. godine, uz ljubav koju je osnivačica Trudi Nevins, gajila prema ovom sportu, a pored Kenija Adamsa, treneri su i Džesi Rid koji je stvorio preko 20 svetskih imena, Augie Sančez (trener olimpijskog tima) i mnogi drugi.

Ko sve čini tim, kako izgledaju kampovi i treninzi gde trenira top 10 imena svetske rang liste i koje su legendarne priče Džesi Rida i drugih trenera, saznajte u novom DIREKT ekskluzivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve