Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 12.04.2018.

23:17

Memorijal "Branko Pešić – Beogradski pobednik"

"Beogradski pobednik", međunarodni turnir duge tradicije, ove godine održava se 56. put po redu.

Izvor: B92

Autor:B92

Memorijal
Foto: Bokserski savez Srbije (promo)

Turnir je svrstan u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj Federaciji i u poslednjih deset godina proglašavan je za najbolje organizovan turnir od strane Svetske (AIBA) i Evropske (EUBC) bokserske Federacije.

Od ove godine nosi naziv po svom prvom pokrovitelju, pasioniranom obožavatelju boksa i najpoznatijem gradonačelniku Beograda u istoriji – Branku Pešiću. Ovo je ujedno i prvi Memorijal koji nosi ime po legendarnom gradonačelniku Pešiću.

Učešće je najavilo preko 80 boksera iz 16 zemalja, a podsećanja radi, još uvek nisu završene finalne prijave ( rok je do 15. aprila) te se očekuje proširenje liste i još zemalja koji će učestvovati. Zemlje koje su prijavile učešće i koje dolaze su: Brazil, Indija, Škotska, Alžir, Moldavija, Makedonija, Poljska, Češka, Slovačka, Nemačka, Francuska, Belgija, Grčka, Izrael, Koreja.

Na turniru mogu nastupati takmičari u uzrastu elita u svim težinskim kategorijama, a po prvi put i žene u svim težinskim kategorijama.

Dolazak reprezentacija se očekuje 24. aprila dok borbe počinju od 25. pa sve do 28. aprila, kada je predviđeno veliko finale sa početkom u 19:00 časova. Sve borbe će se odvijati u hramu borilačkih sportova, u KSC "Pinki-Zemun". Glavni pokrovitelj ove manifestacije je grad Beograd, a generalni sponzor je Telekom Srbija.

Selektor boks selekcije Srbije Tomislav Antelj poslao je Bokserskom savezu Srbije širi spisak takmičara koji će uzeti učešće na Memorijalu "Branko Pešić – Beogradski pobednik" gde će braniti boje naše zemlje, a pripreme za ovo takmičenje počinju već 16.aprila 2018. godine.

Najpoznatiji osvajači takmičenja "Beogradski pobednik" su: Svetomir Belić, Zvonko Vujinin, Tadija Kačar, Aziz Salihu, Sreten Mirković, Plamen Jankov, Dragomir Vujković, Ante Josipović, Ivan Ribać.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve