Borovčanin jednoglasno izabran za predsednika BSS

Nekadašnji šampion Evrope u WBO verziji i četvrti bokser sveta Nenad Borovčanin jednoglasno je danas izabran za predsednika Bokserskog saveza Srbije.

SMIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto/bokserski savez
Foto/bokserski savez

Borovcanin je dobio glas od svih 47 delegata, a njegov zamenik u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Miloš Gobeljić.

U prvom obraćanju na novoj funkciji Borovcanin je istakao da će prioritet biti aktiviranje besplatne škole boksa na teritoriji cele Srbije, edukacija trenera da stvaraju bokserske šampione, ali, pre svega dobre ljude i poštene i radne gradjane Srbije.

Dalje, povratak srpskog boksa na medjunarodnu scenu, da kao nekada naši bokseri budu "strah i trepet" na Svetskim i Evropskim prvenstvima, Olimpijskim igrama.

"Da reči nisu prazne, već od 1. novembra naša reprezentacija, nakon tri godine pauze, ide na tronedeljne pripreme za veliko i izuzetno značajno takmičenje koje nam sledi na nacionalnom nivou "Zlatnu rukavicu" u Beogradskoj areni 25. novembra. Velika zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću na podršci i obezbedjenim uslovima, kako bi ovo nekada prestižno takmičenje ponovo ugledalo svetlost onakvu kakva je krasila pre par decenija. Velika zahvalnost jer bez države boks ne može na šampionski vrh", izjavio je Borovčanin.

Prati B92 SPORT na Viberu

Karate