Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 15.06.2017.

08:15

Mekgregor vs Mejveder – spektakl od pola milijarde

Bivši svetski šampion u boksu Flojd Mejveder zakazao je borbu protiv UFC šampiona Konora Mekgregora u bokserskom meču u Las Vegasu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Mekgregor vs Mejveder – spektakl od pola milijarde
Foto: Printscreen Twitter

Amerikanac i Irac će se boriti 26. avgusta, a svaki od boraca mogao bi da zaradi po 100 miliona dolara.

Mejveder se pre dve godine povukao iz profesionalnog bavljenja boksom neporažen posle 49 mečeva čime je izjednačio rekord Rokija Marsijana od 49-0.

Mejveder je borbu potvrdio objavom na Tviteru gde je napisao "Zvanično je". Mekgregor nikada nije profesionalno boksovao, a već je ranije izazivao Mejvedera da se bore u oktagonu pod pravilima mešovitih borilačkih veština.

Predsednik UFC asocijacije Dejna Vajt rekao je da pregovori o borbi traju već neko vreme i da su prošli glatko.

"Ne kažem da će pobediti Mejveder, niti da će pobediti Mekgregor. Ali razlog zbog kog je Konor Mekgregor tako veliki je što će se boriti sa bilo kime, bilo gde i bilo kada. On će to uraditi i sa Flojdom Mejvederom i probaće da ga nokautira.

Amerikanac se prvi put iz profesionalnog boksovanja povukao 2008. godine posle 39 pobeda, da bi potom nastavio da boksuje još sedam godina pre drugog povlačenja 2015. godine.

Mejveder je rekao da Mekgregor "nema šanse za pobedu". Procenjuje se da bi meč između dvojice boraca skupa sa njihovim zaradama i tv pravima mogao da vredi čak pola milijarde dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve