Nova vest
Borilački sportovi

Sreda, 29.03.2017.

16:36

Džošua pred spektakl: Hiljade i hiljade kalorija

Bliži se dugo očekivani sudar titana Entonija Džošue (27) i Vladimira Klička (40) koji će se boriti za IBF, WBA i IBO titule.

Izvor:

Autor:

Džošua pred spektakl: Hiljade i hiljade kalorija
Photo by Alexander Scheuber/Bongarts/Getty Images

Meč koji je prošle godine otkazan zbog povrede Ukrajinca konačno će biti održan 29. aprila na ’Vembliju’ pred 90.000 gledalaca, s obzirom na to da je i poslednji paket od 10.000 ulaznica otišao za 25 minuta!

Biće ovo najveći spektakl britanskog boksa u istoriji, kao i u čitavoj Evropi.

Ostalo je tačno mesec dana do ovog susreta, uveliko traju pripreme sjajnih gorostasa koji se služe raznim sredstvima ne bi li bili u top formi za borbu.

Džošua, koji će braniti IBF titulu, do sada je svih 18 borbi završio nokautom.

„Za 98 dana u kampu imao sam 392 organska obroka, 28 fizioterapeutskih seansi, 210 proteinskih šejkova i popio 420 litara vode. Uradio sam 350 km intervalnog treninga, 42 treninga snage. Radili su mi akupunkturu, imao sam 950 igala zabodenih u telo, 660 rundi sparinga i 210 pretrčanih milja“, rekao je Britanac pred prošlogodišnji meč sa Erikom Molinom kada je odbranio IBF titulu.

Pred ovaj meč nije govorio mnogo o svom treningu, ali je aktivan na socijalnim mrežama i često objavljuje slike koje govore više od reči. Njegov dnevni unos kalorija je neverovatnih 4.500, što je tri puta više od onoga što jedan odrastao muškarac treba u toku dana da unese.

Njegov sparing nadgleda trener Rob Mekreken, sa kojim je sarađivao kada je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

O Vladimiru Kličku takođe nema puno informacija. On trenutno trenira u Kijevu, iako je njegov kamp godinama unazad u austrijskoj banji Stenglvirt, koja se nalazi na granici sa Nemačkom.

Skoro ga je posetio tim televizije „Sky sports“, a bivši svetski šampion Džoni Nelson bio je impresioniran.

„U osnovi, on radi na kretnji gornjeg dela tela, kretanju levo i desno, radu nogu i kretanju ka protivniku. Dok trenira na ekranu ispred sebe posmatra Džošuu i njegovu kretnju. Sviđa mu se što je izazivač, sve ključa u njemu, boksovaće protiv mladića kojeg je oduvek osporavao da će biti sledeća velika zvezda“, izjavio je Nelson nakon posete.

Kličkov glavni trener je Džonatan Benks, nekadašnji borac u kruzer kategoriji i učenik Emanuela Stjuarda, čoveka koji je do svoje smrti 2012. bio Kličkov trener.

Ukoliko ste mislili da u zadnji čas obezbedite kartu za ’Vembli’ srećno sa tim, kao što je rečeno poslednji kontigent karata je rasprodat.

„Potražnja za ovaj meč bila je fenomenalna. Ovo je definitivno najveći meč u istoriji britanskog sporta, mogli smo dva ’Vemblija’ da rasprodamo“, bile su reči promotera ovog događaja Edija Herna.

Što se cena TV prava tiče ona još nije poznata, spekuliše se od 17 funti po preplatniku, ali njih se očekuje 1,15 miliona, što će biti britanski rekord.

Što se kladionica tiče one favorizuju Džošuu, kvota na njegovu pobedu se kreće oko 1.40, dok se Kličku daju šanse približno 2,90.

Sve u svemu ljubitelji boksa brojaće dane do konačnog obračuna, kada ćemo videti ko se bolje pripremio i da li će mladost zaseniti iskustvo ili će se ukrajinski šampion vratiti u velikom stilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve