Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 28.11.2015.

19:42

Problem sa ringom rešen, Kličko vs Fjuri po planu

Borba između Vladimira Klička i Tajsona Fjurija, uz direktan prenos na B92, počeće po planu, pošto su rešeni problemi sa podlogom u ringu.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Sedam sati pre meča Fjuri je podneo žalbu komesaru borbe, ali i vladajućem telu svetskog boksa, pošto je smatrao da je bod ringa previše mekan.

Njegov menadžer izrazio je nezadovoljstvo, istakavši da njegov štićenik neće ući u ring ako se problem nereši, zbog straha od povreda, ali su organizatori reagovali i rešili spomenuti problem na vreme.

Ako se ovo pitanje ne reši, borba je pod ozbiljnim znakom pitanja. Ovo je zaista ozbiljna stvar. Sunđer ispod platna je previše mekan, širok je 13 centimetara, što ne pomaže visokom borcu kao što je on. Nikada nismo videli ring u ovakvom stanju. Nije bezbedan i lako je povrediti. Obično je sunđer širok pet centimetara, ovo je previše”, rekao je Asif Vali, da bi sada 'tvitnuo':

"Posle dva sata, sve je kako treba. Vreme je za borbu".

Kličko nije doživeo nijedan poraz od 2004. godine i ima 64 pobede, od toga 53 nokautom, na 67 profesionalnih mečeva. S druge strane, Fjuri, koji je do sada ostvario 24 pobeda, veruje da je on taj koji može da prekine vladavinu mlađeg od braće Kličko.

Susret Ukrajinca i Britanca, koji je već dva puta doveo okršaj u pitanje, na programu je od 23 časa u Diseldorfu, kada će Kličko po 19. put braniti titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji, u verzijama WBA, WBO i IBF.

Više puta od Klička titulu je odbranio samo jedan čovek – veliki Džo Luis, koji je sa 25 trijumfa, od kojih 21 nokautom, skoro 12 godina bio na tronu.

Budite uz B92 od 23 časa!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve