Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 12.10.2015.

23:52

Sledeće godine regionalna liga u boksu

Bokserski savez Srbije (BSS) najavio je početak regionalne lige u kojoj bi učestvovali klubovi iz zemalja nekadašnje Jugoslavije.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Maddie Meyer/Getty Images

Kako je na konferenciji za medije povodom potpisivanja ugovora između BSS i Fakulteta za sport Nikola Tesla Univerziteta Union i izrade Strategije za razvoj boksa istakao predsednik BSS Dragan Ignjatović za učešće u regionalnoj ligi, osim srpskih, zainteresovani su klubovi iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

"BS će inicirati osnivanje lige, s obzirom na to da je teško da realizujemo našu ligu i nadam se da ćemo to uspeti do sledeće godine. Očekujem da u ligi bude najmanje sedam klubova", izjavio je Ignatović.

Na današnjoj konferenciji predstavnici BSS i Fakulteta za sport najavili su zajednički rad na vraćanju boksa na stare staze uspeha, kao prvi cilj postavljen je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, a zatim i borba za olimpijsku medalju.

"Očekuje nas veliki posao, strategija će biti gotova do kraja godine, a pošto je Radna grupa dosta jaka, uveren sam da ćemo napraviti dokument koji će moći da se primenjuje", rekao je Dragan Atanasov, profesor na Fakultetu za sport.

Ugovor su potpisali predsednik BSS Dragan Ignjatović i dekan Fakulteta Ivanka Gajić, dok je osnivač Fakulteta za sport naglasio tradiciju koju boks ima u Srbiji i želju za povratak u borbu za olimpijske medalje.

U Radnoj grupi nalaze se Dragan Atanasov, Danilo Ivanović, Slobodan Kačar, prof. dr Zoran Ćirković, Dragan Karanović, Dragan Vasiljević, Dragan Ignjatović, Dragoljub Radović i Antonio Ahel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve