Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 05.03.2015.

18:36

50 cent uložio 1,6M $ na Mejvedera

Američki reper 50 cent uložio je 1,6 miliona dolara u opkladu da će Flojd Mejveder Džunior pobediti najvećeg rivala Manija Pakjaa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Dve legende velter kategorije će posle pet godina čekanja imati obračun u ringu 2. maja u Las Vegasu.

"Ne može da izgubi. Razbiće ga. Izgledaće kao da je borba "napumpavana" bez potrebe", uveren je 50 cent u sigurnu pobedu Mejvedera.

Ova "Fiftijeva" opklada je začudila sve s obzirom da je prošle godine "prozivao" Mejvedera na društvenim mrežama, kako zbog njegovog klađenja, tako i zbog problema sa čitanjem, istavakši tada da sumnja u ovaj meč jer je Mejveder "preplašen".

Borba veka

Mejveder i Pakjao se smatraju dvojicom najboljih boksera svoje generacije, a o njihovom okršaju u ringu se pregovaralo duže vreme.

37-godišnji Amerikanac će kao ulog u toj borbi staviti svoje titule u velter kategoriji u verzijama WBC i WBA, dok će ulog 36-godišnjeg Filipinca biti WBO verzija.

Mejveder je trenutno neporažen u 47 profesionalnih borbi, dok Pakjao ima 57 pobeda i pet poraza.

Očekuje se da će ta borba imati prihod od 250 miliona dolara, po čemu će biti najbogatija u istoriji boksa. Do sada je tu titulu nosila ona u kojoj je Mejveder pobedio Sola Alvaresa 2013. godine, a od koje je ukupan prihod bio oko 150 miliona dolara.

Takođe, veruje se da će borba između Mejvedera i Pakjaa postaviti novi rekord u gledanosti u Sjedinjenim Državama. Sadašnji rekord postaviljen je tokom još jedne borbe američkog boksera, sa sunarodnikom Oskarom de la Hojom 2007. godine, od 2,4 miliona gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve