Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 22.11.2014.

10:59

Fjuri i Čisora za titulu na TVB92

Britanski bokseri Tajson Fjuri i Derek Čisora zakazali su novi duel za 29. novembar, a taj meč moći ćete da pratite direktno na televiziji B92.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Dvojica ‘loših momaka’ britanskog i svetskog boksa još jednom će pokazati ko je bolji i kome će pripasti titule šampiona Evrope i Britanije u teškoj kategoriji.

Njihov prethodni duel, zakazan za 26. jul u Mančesteru, otkazan je za 22. novembar zbog povrede leve ruke koju je Čisora zadobio na trening.

Potom je došlo do novog pomeranja za još sedam dana, pošto ove subote u Londonu igraju Arsenal i Mančester Junajted, pa je promoter meča smatrao da to može negativno da utiče na posetu. Sada je konačno da će se Čisora i Hej sastati 29. novembra u Londonu.

Pobednik tog meča postaće zvanični izazivač Vladimiru Kličku, vlasniku četiri pojasa u teškoj kategoriji.

Njih dvojica su već boksovala u julu 2011. i taj meč dobio je Fjuri jednoglasnom odlukom sudija.

Bio je to ujedno i prvi poraz Čisore u profesionalnoj karijeri. On je do sada ostvario 20 pobeda, 13 nokautom, i četiri poraza. S druge strane, Fjuri je bez poraza na 22 meča, od kojih je 16 dobio nokautom.

Obojica su poznata po tome što vole da provociraju protivnike, neretko uvredljivim komentarima, čak pokušavaju da se i fizički obračunaju pre samog meča. Zbog toga je tenzija već dostigla vrhunac, a epilog ćemo moći da vidimo u direktnom prenosu na B92, sledeće subote od 23 časa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve