Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 21.11.2014.

12:37

Miki Rork u 62. opet u ringu

Holivudski glumac Miki Rork vratio se u bokserski ring u 62. godini života, a nakon 20-godišnje pauze.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rork je od 1964-1973. bio amaterski bokser i u 30 borbi ostvario 27 pobeda (17KO), nakon čega se u 21. godini posvetio glumačkoj karijeri.

U ring se vratio početkom 90-ih i na osam profesionalnih mečeva zabeležio šest pobeda (4 KO). Sada će opet da boksuje, iako ima 62 godine.

Rork će 28. novembra nastupiti u Moskvi u meču od pet rindi, a rival će mu biti zemljak Eliot Sejmur (1-8 u karijeri). Biće to jedan od uvodnih mečeva za duel Ruslana Provodnjikova i Husea Luisa Kastilja.

"Boks je ozbiljan deo mog života. Naučio me poštovanju i odlučnosti, strpljenju i koncentraciji. Oduvek sam sanjao o meču u Rusiji", rekao je Rork.

Rorka je za borbu spremao njegov bivši trener Fredi Rouč, koji je poznat po saradnji sa velikim šampionom Manijem Pakjaom, te Migelom Kotom i Amirom Kanom.



Rurk se proslavio filmovima Večera, Devet i po nedelja, Bilo jednom u Meksiku, Sin Siti, Rvač, Barsa mušica, a poslednjih godina je bio u centru pažnje i zbog brojnih plastičnih operacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve