Nova vest
Borilački sportovi

Sreda, 22.10.2014.

23:25

Doživotna suspenzija za Lončara

Međunarodna amaterska bokserska federacija (Aiba) u sredu je doživotno suspendovala hrvatskog boksera Vidu Lončara.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Lončar je pre dva dana, posle poraza u drugoj rundi Evropskog prvenstva za juniore u Zagrebu naokautirao sudiju.

"Aiba i cela bokserska porodica ima nultu toleranciju na ovakvu vrstu ponašanja", rekao je predsednik te organizacije Čing-Kuo Vu.

Hrvatskom bokseru i njegovom treneru je zabranjeno da učestvuju u takmičenjima Aibe, a očekuje se da tu odluku potvrdi i Disciplinska komisije te organizacije.

Lončar je odlukom sudije u ringu poražen u drugoj rundi tehničkim nokautom od Litvanca Algirdasa Baniulisa. Sudija u ringu je tri puta brojao hrvatskom bokseru, a kada je arbitar proglasio pobedu Litvanca, Lončar je nasrnuo na sudiju.

Mladi hrvatski bokser je nokautirao sudiju i oborio ga na pod, a onda je nastavio sa udarcima. Posle nekoliko sekundi u ring je uletelo obezbeđenje, koje je sprečilo Lončara da nastavi da udara sudiju.

Bokserski savez Hrvatske je odmah doživotno suspendovao Lončara, koji je na kraju završio u pritvoru, dok je sudija primljen sa teškim povredama u bolnicu u Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve