Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 19.02.2012.

11:28

Hej i Čisora se potukli u Minhenu

Britanski bokseri Dejvid Hej i Derek Čisora potukli su se posle meča u Minhenu na kojem je Vitalij Kličko obranio titulu svetskog šampiona u WBC verziji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Incident se dogodio tokom konferencije posle meča u „Olimpijskoj hali“ na kojem je Kličko pobedio Čisoru na poene.

Epilog svega je da je Čisora u nedelju ujutro završio u zatvoru, pošto ga je policija privela na aerodromu u Minhenu u sklopu istrage dešavanja na konferenciji i tuče sa sunarodnikom.

Hej, koji je u julu izgubio od Vitalijevog mlađeg brata Vladimira u Hamburgu, povukao se iz profesionalnog boksa u oktobru, ali je postojala mogućnost da se vrati pošto mu je ponuđeno da se bori sa starijim Kličkom kasnije tokom godine. On je u Minhenu bio u svojstvu stručnog komentatora jedne od britanskih televizija, a na konferenciji za medije posebno se naljutio kada je Kličkov menadžer Bernd Bente rekao da neće dobiti priliku da se bori sa Vitalijem.

Za razliku od Dejvida Heja, Derek Čisora je dao sve od sebe“, rekao je Boente, a usledilo je pitanje Heja da li to znači da ne želi da se bori protiv njega, pa je menadžer braće Kličko direktno njemu odgovorio, „Dobio si ponudu, nisi je prihvatio, tako da nemamo o čemu da pričamo. Više ne razmišljamo o tebi, a nećeš uspeti da nas nagovoriš na borbu, jer nemaš nijedan pojas. Čisora je pokazao srce, za razliku od tebe. Ti si samo pokazao nožni prst“.

Hej, koji je izgubio titulu u WBA verziji protiv Klička, za taj poraz je okrivio polomljeni nožni prst. Posle svađe sa Benteom, on je napao i Čisoru, rekavši mu da je gubitnik, što je rezultiralo razmenom udaraca, u kojoj je najgore prošao njegov menadžer, koji je zaradio nekoliko posekotina iznad oka.

Kunem se Bogom, upucaću te! Ubiću te! Posekao si me, a to neću da trpim“, rekao je Čisora posle tuče.

Taj incident je poslednji u nizu kontroverzi koje su okruživale meč u Minhenu. Čisora je prvo ošamario Vitalija Klička na merenju, da bi pred sam meč na njegovog mlađeg brata ispljunuo vodu iz usta.

Ipak, tu nije bilo sve završeno, pošto je Čisora zajedno sa svojim trenerom Donom Čarlsom priveden na ispitivanje pred odlazak iz Minhena. Portparol policije potvrdili su da za sada nije poznato gde je Hej, ali da će i on biti priveden čim ga pronađu.

Razočaran sam, sve je otišlo predaleko, boks be bi trebalo da bude takav. Krvava lica na konferenciji za štampu su me zaista iznenadila“, rekao je stariji od braće Kličko, pošto su njih dvojica sve posmatrali sa strane i nisu se mešali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve