Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 06.03.2011.

13:33

Kličko i Hej konačno u ringu

Svetski šampioni u teškoj kategoriji u različitim verzijama Britanac Dejvid Hej i Ukrajinac Vladimir Kličko konačno će ukrstiti snage tokom leta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Hej, šampion u verziji WBA, i Kličko, šampion u verzijama WBO, IBO i IBF, skoro dve godine se dogovaraju o borbi, a ona će po svemu sudeći biti održana 2. jula u Nemačkoj.

Imamo dogovor. Zadovoljni smo njim, a i oni su. Nisu želeli da dođu u Veliku Britaniju iz nekoliko razloga, ali je Dejvid voljan da ode gde je potrebno da bi se borio sa Vladimirom, nije mu važno da li je to na njegovom terenu. Dejvid željno čeka taj meč“, rekao je Adam But, menadžer i trener Dejvida Heja, koji je nagovestio i kada bi meč mogao da bude održan, „Najverovatnije će to biti 2. jula u Nemačkoj, ali možda i nedelju dana ranije, 25. juna. Oduvek smo bili uvereni da će se ova borba kad-tad desiti“.

Vest je potvrdio i Kličkov menadžer Bernd Bente, kao i moguće datume.

Borba je 99 odsto sigurna“, rekao je Bente.

Pošto ne postoji mogućnost da neki od boksera na kraju borbe osvoji pojaseve u svim verzijama, pošto stariji od braće Kličko drži titulu u WBC verziji, meč Klička i britanskog boksera svi ljubitelji tog sporta čekaju. Razlog za to je što bi pobeda Vladimira Klička mogla da potvrdi da su ukrajinska braća neosporni šampioni pošto dominiraju poslednjih godina.

Hej se povukao iz borbe protiv Vladimira Klička 2009. godine, a kao razlog je naveo povredu, iako je to bio slučaj nemogućnosti postizanja dogovora između dve strane. Nekoliko meseci kasnije pokušaji da se meč ponovo zakaže su propali.

Zanimljivo je da je u subotu Kličko otkazao meč protiv šampiona Komonvelta Dereka Čisore, koja je bila zakazana za 30. april, pošto se još uvek nije dovoljno oporavio od povrede koju je zadobio u decembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve