Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 04.04.2010.

10:22

Hej odbranio titulu svetskog prvaka

Britanski bokser Dejdiv Hej odbranio je titulu u teškoj kategoriji u WBA verziji pobedom nad Amerikancem Džonom Ruizom.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Hej je dominirao tokom devet rundi, tokom kojih je četiri puta obarao Ruiza, pa je trener američkog boksera bio prinuđen da u devetoj rundi preda meč. Bio je to tek drugi put u 18-godišnjoj karijeri i u 54 borbe, da 38-godišnji Ruiz preda meč. Borba se odigrala pred 20.000 gledalaca u MEN areni u Mančesteru.

Hej, kome je ovo bila prva odbrana naslova otkako je u novembru 2009. godine preuzeo titulu od Nikolaja Valujeva, posle meča je rekao da je posao mogao da završi i pre devete runde.

Svaka čast Džonu Ruizu, bio je veoma izdržljiv, ali ni u jednom momentu borbe nisam imao osećaj da mogu da izgubim. Mogao sam da ga oborim već u prvom rundi, da sam bio strpljiv. Nastavio sam da ga udaram snažnim udarcima, ali on nije padao i to me je nerviralo”, rekao je Hej.



Svetski prvak je dodao da je promenio taktiku, što je na kraju urodilo plodom.

Naterao me je da promenim taktiku kroz nekoliko rundi i na momenat sam se izgubio, pre nego što sam se vratio svom poslu. Sada sam zaista presrećan, imao sam svu oštrinu. Bilo je puno navijača i publika je bila zaista fantastičan”, završio je Hej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve