Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 13.03.2010.

15:06

Borovčanin uvertira Kličku

Srpski bokser Nenad Borovčanin boksovaće u uvodnom meču borbe za titulu svetskog šampiona između Vladimira Klička i Edija Čempersa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U subotu, 20. marta u Esprit Areni u Dizeldorfu, u meču za titulu svetskog šampiona teške kategorije u IBF, IBO i WBO verzijama, boksovaće šampion, Ukrajinac Vladimir Kličko i izazivač Edi Čempers (SAD). U uvodnom programu boriće se Nenad Borovčanin i Poljak Lukas Rušev.

Borovčaninu će ovo biti 25. meč u karijeri, koji će se bodovati na svetskim i evropskim rang listama. Očekuje se da će meč pratiti oko 55.000 gledalaca, među kojima će biti i najtrofejniji vozač u istoriji Formule 1 Mihael Šumaher.

Borovčanin je u dosadašnjoj karijeri zabeležio sve pobed, a pažnju javnosti je skrenuo posle mečeva u Drvengradu kod Emira Kusturice, u Bernu (uvodna borba Vitaliju Kličku), Zlatiboru i poslednji put na Kopaoniku 4. marta u hotelu Grand.

Novi izazov je ispred mene, nova šansa da svetu pokažem da srpski boks vredi. Na meču u Dizeldorfu biće sam krem svetskog boksa, pa je prilika za dokazivanje idealna. Poljak je nezgodan bokser, dobro rangiran, tako da ne želim da dajem nikakve prognoze. Nisam prekidao trenažni process poslednjih šest meseci, a imao sam i četiri meča u tom periodu, tako da sam u takmičarskoj formi. Ostaje mi da se psihički dobro pripremim, jer je motiv veliki, ogroman broj gledalaca, prisustvo predsednika komisija za rejting boksera, svetski džet set, tako da je pritisak ogroman, a koncentracija ne sme da popusti ni jedan delić sekunde“, rekao je Borovčanin.

Ukoliko nastavi niz pobeda, treba očekivati da Borovčanin do kraja godine boksuje meč za neku od prestižnih titular u četiri elitne svetske verzije WBC,WBA,WBO i IBF.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve