Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 24.12.2009.

16:04

Otkazan meč Pakjaa i Mejvedera?

Dugo očekivan bokserski spektakl, duel između Manija Pakjaa i Flojda Mejvedera, zakazan za 13. januar u Las Vegasu, po svemu sudeći se neće održati.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Razlog je Pakjaovo odbijanje da se podvrgne doping testu, zbog sujeverja. Filipinac se protivi testiranju krvi i činjenici da bi ga provodila američka anti-doping agencija za razliku od dosadašnje prakse u svetu boksa.

Pakjao je izjavio da inače nema problem sa podvrgavanjem doping testu, ali i da ne želi da to učini u periodu kraćem od mesec dana pre meča, iz ličnih, sujevernih razloga. Zahtev za testiranjem aktera po olimpijskim standardima koji podrazumevaju analize krvi, potekao je iz Mejvederovog tima. Analizama krvi mogu da se otkriju nedozvoljene supstance poput hormona rasta ili sintetičkog hemoglobina koje ne prijavljuje testiranje urina.

31-godišnji Pakjao rekordnu sedmu titulu u sedmoj različitoj kategoriji, i to WBO pojas u velteru, osvojio je sredinom novembra tehničkim nokautom u poslednjem minutu 12. runde protiv Portorikanca Migela Koto, a godinu dana stariji Mejveder je posle 21-mesečne pauze u septembru jednoglasnom odlukom sudija posle 12 rundi pobedio Meksikanca Huan Manuela Markeza.

Susret dvojice šampiona trebalo je da bude jedan od najskupljih mečeva u istoriji, a oba boksera očekivala su zaradu od oko 25 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve