Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 15.11.2009.

21:27

Pakjao: "Presudila dobra taktika"

Filipinski bokser Meni Pakjao kaže da je u pobedi nad Migelom Kotom za VBO pojas u velter kategoriji savršeno sproveo u delo isplaniranu taktiku.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Naša strategija je bila da ne žurimo jer smo znali da će on pokušati da napadne iz kontre. Bili smo pažljivi u početnim rundama, a zatim sam preuzeo kontrolu nad borbom i pokušao da prebacim pritisak na njega. On je veći i jači od mene, pa sam agresivnošću želeo da neutrališem te njegove prednosti“, izjavio je 30-godišnji Pakjao.

Koto je dva puta bio u nokdaunu posle udarca Pakjaa.

„Hteo sam da ga nokautiram jednim potezom, zato nisam zadavao mnogo udaraca već sam čekao na pravi trenutak i onda udario krošeom“, kaže Pakjao i opisuje nastavak borbe:

„Pokušavao sam da zadržim koncentraciju i budem oprezan jer sam znao da on čeka priliku da me jednim udarcem nokautira i reši meč. Nastavljao sam da ga pritiskam i dobro se čuvao njegovih kontri“.

„Želeo sam da ga nokautiram jer je to moj trener rekao. Mislio sam da će prekinuti borbu u 1. rundi i čudi me što je Koto dogurao do poslednje“, zaključio je Pakjao.

Migel Koto je odao priznanje rivalu na pobedi pohvaliviši njegov način borbe.

„Njegovi direkti su zaista napravili razliku jer nisam mogao da vidim odakle udarci dolazi, pa nisam mogao ni da ih odbranim. To je odlučilo. Borim se samo sa najboljima, a Pakjao je jedan od najboljih boksera svih vremena“.

Meni Pakjao je pobedom ušao u istoriju kao prvi bokser koji je postao svetski šampion u sedam različitih težinskih kategorija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve