Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 04.10.2009.

23:45

Mitić nokautiran, Rus šampion

Srpski profesionalni bokser u velter kategoriji Bogdan Mitić doživeo je u Beogradu klasični nokaut u devetoj rundi protiv Alekseja Jevčenka iz Rusije.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

U borbi za titulu prvaka evropskih država van Evropske unije, Mitić je do nokauta imao solidnu bodovnu prednost, iako je ruski predstavnik već u prvoj rundi levim krošeom poslavo Mitića na pod. Mitić se kasnije potpuno oporavio, imao stalnu inicijativu i diktirao tempo.

Od šeste rudne, u borbi koja je bila predviđena da traje 12 rundi, Mitić je imao zatvoreno desno oko, zbog čega je verovatno primio strahovit udarac od koga se nije oporavio.

Težak nokaut ostavio je mučan utisak na gledaoce u prepunoj dvorani "Šumice", koji su bodrili Bogdana Mitića, ali i njegovog brata Vuka u uvodnoj borbi.

Bogdan Mitić i Jevčenko su u osam i po rundi prikazali sjajan boks. Izmenjano je mnogo teških udaraca, prikazano mnogo eskivaža, taktičkih nadmudrivanja, pa je sve to podsećalo na olimpijski boks iz najboljih dana nekadašnjih naših asova Zvonka Vujina, Jovana Pajkovića, Janeta Bahtijarevića, Svetomira Belića, Mirka Puzovića, pa i Marjana Beneša.

Nošen podrškom oko 2.500 gledalaca, Bogdan Mitić je iz runde u rundu boksovao sigurnije, ali ga je razorni kroše udarac sjajnog Rusa Jevčenka sredinom devete runde sprečio da se uskoro nađe na listi deset najboljih Evropljana u svojoj kategoriji.

Mlađi od braće Mitić, Vuk je prekidom u trećoj rundi u velter kategoriji savladao Stanislava Sakića iz Bosne i Hercegovine. Profesionalni debi na ringu imala su još dvojica srpskih boksera.

U kategoriji do 77 kilograma Vladimir Spasojević je tehničkim nokautom u drugoj rundi pobedio Stelijana Vojku iz Rumunije.

Petar Živković je u kategoriji do 70 kilograma tehničkim nokautom u drugoj rudni bio uspešniji od Danijela Paveleskua, takođe iz Rumunije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve