Nova vest
Borilački sportovi

Utorak, 24.03.2009.

21:11

Pakjao proglašen za borca godine

Filipinac Meni Pakjao proglašen je za najboljeg borca godine u izboru američkog udruženja bokserskih novinara.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Ovo prestižno priznanje donela mu je pobeda nad Oskarom De La Hojom. Na drugom mestu bio je Britanac Džo Kalzage, ali je on u utorak dobio priznanje za menadžera godine, zato što je sam upravljao svojom karijerom. Nekadašnji nepobeđeni šampion super srednje kategorije nedavno se povukao. Pakjao je tri puta pobedio 2008. godine, a vrhunac je bila pobeda nad De La Hojom.

Mani Pakjao u junu 2008. godine postao je prvi azijski bokser koji je osvajao velike titule u četiri težinske kategorije, kada je u devet rundi pobedio Davida Dijasa u borbi za titulu lake kategorije u WBC verziji. Pošto je karijeru pre 14 godina počeo u muva kategoriji, Pakjao (47-3-2, 35 nokauta) se razvio u dominantnog borca u pet divizija.

Trener Filipinca Fredi Rouč izglasan je za trenera godine, što mu je treći put da je dobio to priznanje.

Za najbolju borbu izabran je susret bantam kategorije izmedju Izraela Vaskesa i Rafaela Markesa. Taj meč je dobio Vaskes na bodove.

Nagrade će im biti uručene 12. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve