Nova vest
Auto-moto

Sreda, 11.01.2017.

11:30

Dakar: Loeb vodi, otkazana 9. etapa

Deveta etapa Dakar relija, planirana da se vozi skoro 1.000 kilometara od Salte do Čilesita u Argentini, otkazana je zbog nevremena.

Izvor: AK

Autor: AK

Dakar: Loeb vodi, otkazana 9. etapa
Foto: Getty images

Velika oluja izazvala je brojna klizišta u Argentini zbog čega je lokalno stanovništvo ugroženo.

Zbog zatvorenih puteva veliki deo Dakar karavana nije bio u mogućnosti da stigne na start etape na vreme, pa je ona otkazana.

Reli će biti nastavljen u četvrtak, 12. januara, od Čilesita do San Huana, desetom etapom.

Posle osam dana u vođstvu kod automobilista je Sebastijan Loeb, koji je u utorak preuzeo čelnu poziciju od osmostrukog šampiona Stefana Peterhansela.

Francuski vozač je dobio skraćenu etapu od Ujunija u Boliviji do Salte u Argentini sa skoro dva minuta ispred dosadašnjeg lidera. Loeb ima minut i 38 sekundi prednosti ispred zemljaka, a razlika je mogla biti i veća da nije morao da menja probušenu gumu prilikom ulaska u Argentinu.

Jedini srpski predstavnik Gabor Sagmajster je bo 81. u ovoj etapi, pa je ostao 87. u generalnom poretku motosiklista.

Pobedio je Španac Đoan Bareda na Hondi ispred Matijasa Valknera, dok je ukupni lider Sem Sanderlend trećim mestom povećao prednost ispred Pabla Kintanilja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve