Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 05.01.2017.

23:42

Favoriti odustaju, Sagmajster 106. na Andima

Četvrta etapa Dakar relija donela je novog lidera među automobilistima, te odustajanje dvojice favorita u dve konkurencije.

Izvor: AK

Autor: AK

Favoriti odustaju, Sagmajster 106. na Andima
Foto: Getty images

Branilac titule kod motociklista Tobi Prajs je morao da se povuče zbog preloma leve noge tokom etape od 521 kilometra koja je vožena na Andima.

Osim njega, krah je doživeo i automobilista Naser Al Atijah, koji je u sredu ostao bez točka posle udesa, pa nije mogao da nastavi borbu u svojoj Tojoti.

U međuvremenu, vozač Pežoa Siril Despre je stigao prvi na cilj u Tupisi u Boliviji, na 3.000 metara nadmorske visine, te preuzeo prvo mesto u generalnom poretku.

Šampion iz 2005, 2007, 2010, 2012. i 2013. je do prve etapne pobede u 2017. stigao ispred Finca Mike Hirvonena, te Španca Nanija Rome u Tojoti.

Despre sada ima četiri minuta prednosti u odnosu na zemljaka Stefana Peterhansela, a pet više od Hirvonena.

U konkurenciji motociklista, u četvrtak je slavio Austrijanac Matijas Vokner na KTM, ispred vodećeg u generalnom plasmanu Đoana Barede Borte iz Španije, na Hondi.

Jedini srpski predstavnik Gabor Sagmajster je etapu završio na 106. poziciji.

Peta etapa na programu je u petak, od Tupise do Orura u dužini od 692 kilometra, a imaće 447 specijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve