Nova vest
Auto-moto

Sreda, 04.01.2017.

23:20

Dakar: Dominacija Pežoa, debakl Tojote, Gabor 96.

Trostruka pobeda vozača Pežoa kod automobilista, te 96. pozicije Gabora Sagmajstera među motociklistima, obeležili su treću etapu Dakar relija.

Izvor: AK

Autor: AK

Dakar: Dominacija Pežoa, debakl Tojote, Gabor 96.
Foto: Getty images

Stefan Peterhansel je trijumfovao ispred Karlosa Sajnsa i Sebastijana Loeba, koji je zadržao vodeće mesto u generalnom poretku posle impresivnog dana Pežoa.

S druge strane, užasno su se proveli vozači Tojote Al Atijah, Nani Roma, Žinjel de Vilije i Erik van Lon, sva četvorica su imala probleme zbog kojih su izgubili više od sat vremena u sredu.

U etapi od San Mihgel de Tukumana do San Salvador de Huhuja dugoj 780 kilometara najbrži motociklista bio je Hoan Bareda Bort na Hondi, ispred Sema Sanderlenda iz Velike Britanije, dok je četvrti stigao Australijanac Tobi Prajs, aktuelni šampion i vodeći u ukupnom plasmanu.

Četvrta etapa vozi se u četvrtak od San Salvador de Huhuja do Tupise u dužini od 521 kilometra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve