Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 02.01.2017.

23:47

Počeo Dakar reli, Sagmajster 95. prvog dana

Prvim etapom u dužini od 454 kilometra od glavnog grada Paragvaja do Resistensije u Argentini počeo je 39. Dakar reli, deveti u Južnoj Americi.

Izvor: AK

Autor: AK

Počeo Dakar reli, Sagmajster 95. prvog dana
Foto: Tanjug/AP

Tokom 12 etapa vozači će u automobilima, kamionima, kvadovima i na motorima preći više o 9.000 kilometara preko Južne Amerike, a voziće i kroz Boliviju.

Naš predstavnik Gabor Sagmajster je na svom KTM-u prošao kroz cilj kao 95. u trci motociklista.

Na startu relija pobedu u konkurenciji motociklista ostvario je Španac Huan Pedrero Garsija, nakon što je najbrži vozač prvog dana Ksavijer de Soltrair kažnjen zbog prebrze vožnje.

Kod vozača automobila pobedio je Naser Al-Atljah iz Bahreina, ispred Španaca Ponsa, Rome i Karlosa Sajnsa, a bivši šampion sveta u reliju Sebastijan Loeb je stigao kao šesti.

U trci kvadova najbrži je bio Brazilac Marselo Medelros, Tim Korner iz Holandije je pobedio u trci UTV vozila, dok je najbrži kod kamiondžija bio Čeh Martin Kolomi.

Druga etapa na programu je u utorak od Resistencije do San Migel de Takumana u dužini od 803 kilometra za automobile, motore, kvadove i UTV, dok će kamioni preći 812.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve