Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 24.11.2014.

15:25

Leb vozi Reli Monte Karlo

Devetostruki svetski šampion Sebastijan Leb vratiće se u Svetski reli šampionat na Reliju Monte Karlo naredne sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Francuz će voziti Sitroen DS3 WRC u cilju promocije brenda DS, ali je im naglasio da će to biti samo kratak izlet za vozača koji je ostvario sedam trijumfa na deset startova u Kneževini.

Leb je tačku na svoju karijeru u Svetskom reli šampionatu stavio 2012. godine, ali je prošle godine učestvovao na četiri relija, od kojih je poslednji bio u Francuskoj.

Ove godine se takmičio u Svetskom šampionatu turing automobila i zauzeo je treće mesto u generalnom plasmanu, iza timskih kolega Hosea Marije Lopesa i Ivana Milera.

Moram da kažem da nisam oklevao ni sekundu kada sam dobio šansu da se nađem u Monte Karlu. Danijel Elena i ja imamo posebnu vezu sa Relijem Monte Karlo, koji je jedan od mojih omiljenih. Volim puteve, komplikovane izbore pneumatika i neverovatnu atmosferu na svim specijalima, i veoma smo nestrpljivi što ćemo to iskusiti ponovo“, rekao je Leb.

Iako se smatra najboljim vozačem u istoriji auto-moto sporta, Leb kaže da očekuje da Reli Monte Karlo neće biti toliko lak za njega.

Naravno da će to biti lični izazov jer se nisam takmičio u toj disciplini više od godinu dana. Za nekoliko dana ću učestvovati na Reliju du Var i pokušaću da nađem ritam, a potom ću isplanirati neke testove. Ovo je sjajna prilika da se vratim u WRC porodicu dok je pauza u mom šampionatu“, naglasio je Leb.

Reli Monte Karlo na programu je od 19. do 25. januara i njim će početi naredna sezona u Svetskom reli šampionatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d