Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 16.11.2014.

14:56

Pobeda Ožijea u Velsu za kraj

Svetski šampion Sebastijan Ožije trijumfovao je na Reliju Velsa i tako osmom pobedom ove sezone zatvorio Svetski reli šampionat za 2014.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vozač Folksvagena je do pobede došao sa 38 sekundi prednosti u odnosu na Mika Hirvonena u Fordu, kojem je to bio poslednji reli u karijeri.

Hirvonen je na kraju za 26 sekundi pobedio Madsa Estberga u Sitroenu, i to pošto je drugi vozač francuskog tima Kris Mik ostao bez šanse za podijum kada je oštetio gume.

Ožije je u Velsu vodio od samog starta relija, a može se reći da je imao poprilično lak posao, pošto su mu obojica timskih kolega, Andrea Mikelsen i Jari-Mati Latvala, odustali.

Francuz je titulu obezbedio tri relija pre kraja, dok je Folksvagenom to učinio još ranije, a zajedno sa Latvalom se postarao za gotovo potpunu dominaciju nemačkog tima. Ožije je trijumfovao na osam relija, a Finac na četiri, a jedinu preostalu upisoa je Tjeri Nojvil u Nemačkoj za volanom Hjundaija.

Naredni Svetski reli šampionat startuje Relijem Monte Karlo od 22. do 25. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve