Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 06.11.2014.

11:21

Miko Hirvonen objavio povlačenje

Vozač M-Sport Forda Miko Hirvonen objavio je da će se povući iz Svetskog reli šampionata po završetku ove sezone naredne nedelje.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Od povratka u M-Sport prošle godine, posle dve sezone u Sitroenu, Hirvonen je imao velikih problema da nađe pravu formu.

Najbolji rezultat u Svetskom reli šampionatu Finac je ostvario 2009. godine, kada je bio vicešampion, iza Sebastijana Leba, koji ga je pobedio za samo jedan bod.

Posle 13 godina među najboljim reli vozačima sveta, 34-godišnji Hirvonen kaže da se raduje što će više vremena provesti sa svojom porodicom.

Tokom karijere, bio sam fokusiran samo na sebe. Reli mi je oduzeo veliki deo života, a sam kalendar je bio veoma težak. Uživao sam u svakom minutu i iako i dalje volim reli, želim da se koncentrišem i na druge važne stvari u životu, svoju decu i porodicu. Postoje mnoge stvari koje još nisam iskusio i želeo bih da dam sebi šansu za nova iskustva”, istakao je Hirvonen.

Hirvonen ističe da ne isključuje povratak u auto-moto sport, ali je jasno naglasio da je njegova profesionalna karijera završena.

Kao i svi oni koji vole auto-moto sport, ja nisam samo ljubitelj relija. Oduvek sam voleo da pratim i sve druge kategorije. Ali, ako dobijem priliku da se prihvatim novog izazova u bliskoj budućnosti, to će biti samo iz zabave. Za sada želim malo da usporim i vidim šta me još čeka”, rekao je Hirvonen.

Finac je do sada startovao na 162 relija i ostvario je 15 trijumfa. Poslednji reli voziće u Velsu, od 13. do 16. novembra. Veći deo karijere je proveo u Fordu, za koji je vozio u tri navrata, uključujući i fabričke i privatne timove, a branio je još i boje Subarua i Sitroena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d