Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 26.10.2014.

17:15

Ožije u Španiji odbranio titulu

Vozač Folksvagena Sebastijan Ožije odbranio je titulu svetskog šampiona u reliju trijumfom na pretposlednjem takmičenju sezone, Reliju Španije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Francuzu je za titulu bilo dovoljno da u Španiji pobedi svog timskog kolegu Jari-Matija Latvalu, a on je to učinio posle velike borbe tokom tri dana.

Ožije je na kraju trijumfovao sa 11 sekundi prednosti u odnosu na Latvalu, a njima dvojici se na podijumu pridružio Miko Hirvonen u Fordu.

Svetski šampion je od početka relija na najbolji mogući način iskoristio to što je bio prvi na šljunkovitom terenu. Dok su se njegovi rivali mučili sa vidljivošću zbog velike prašine, Francuz je već posle prvog dana imao 36,6 sekundi prednosti u odnosu na Latvalu.

Međutim, Finac se probio tokom drugog dana, kada se reli vozio na drumu i smanjio zaostatak na 27 sekundi. Latvala je nastavio da vrši pritisak na Ožijea tokom poslednjih specijala, trijumfovao je na sva četiri jutarnja brzinca i nadoknadio 16 sekundi, ali je Francuz zadržao vođstvo tokom poslednjeg specijala i zasluženo proslavio sedmu pobedu ove sezone.

Sjajno je dostignuće osvojiti jednu titulu, ali je još veće kada dođete io do druge. Ovo je samo potvrda i dokaz da prva titula nije bila slučajna. Bio je ovo fantastičan vikend, ali ujedno i težak. Išao sam do samih granica tokom prvog dana, a Jari-Mati je potom prosto leteo. Morao sam da budem pametan i da pazim na njega sve vreme“, istakao je Ožije.

Iza najbolje trojice u Španiji su sledili Mads Estberg, Dani Sordo i Tjeri Nojvil. Do kraja šampionata ostao je samo još Reli Velsa koji se vozi od 12. do 16. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d