Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 21.09.2014.

22:55

Reli Srbija: Bugarin peti put

Bugarski automobilista Krum Dončev pobednik je 47. Srbija relija koji je završen u Užicu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dončev je osvojio prvo mesto u Evropskom reli trofeju i zadržao prednost u generalnom plasmanu.

Bugarskom automobilisti ovo je peti trijumf na Srbija reliju, kojim je prišao na samo devet bodova zaostatka za Ukrajincem Olegom Salijukovim, koji nije završio takmičenje zbog izletanja sa staze.

"Moj najveći konkurent imao je veliki zaostatak već prvog dana, a drugog je izleteo sa staze. To mi je išlo u prilog i olakšalo trujumf na veoma dobrim stazama u okolini Užica, mada bilo je teško zbog kiše koja je padala oba dana takmičenja", izjavio je Krum.

Trku je završilo 14 od 21 posade, koliko ih je bilo na startu.

"Renome najstarijeg i najznačajnijeg takmičenja u Srbiji je opravdano samim tim što je polovina posada bila iz inostranstva. Na stazama je bilo dosta borbi i neizvesnosti do samog kraja. Zadovoljni smo i sve je proteklo bez problema", izjavio je Igor Marković iz organizacionog tima.

Srbija reli boduje se za Evropski reli trofej, otvoreni AMS šampionat Srbije, kao i šampionat BiH.

U generalnom plasmanu Evropskog reli trofeja prvi je bio Dončev iz Bugarske, drugi Đanluka Roko, koji je vozio za srpski tim Real Motorsport, a treći Nikolaj Kortelov iz Bugarske.

Najprestižniju trku u zemlji, 47. Srbija reli organizovao je Auto-moto savez Srbije i dva vodeća srpska kluba, MM Power i Užice Rally team.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve