Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 14.09.2014.

17:42

Pobeda Ožijea, titula Volksvagenu

Vozač Folksvagena Sebastijan Ožije trijumfovao je na Reliju Australije, na kojem je njegov tim osigurao titulu najboljeg konstruktora u Svetskom šampionatu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ožije je slavio na desetom reliju sezone, sa skoro sedam sekundi prednosti u odnosu na timskog kolegu Jari-Matija Latvalu.

Sjajan rezultat Folksvagena u Australiji kompletirao je Andreas Mikelsen na trećem mestu.

Ožije je u Australiji došao do šeste pobede ove sezone, a 22. u karijeri, i tako se vratio na pobednički put posle lošeg rezultata u Nemačkoj, na prethodnom reliju.

Francuz tako sada ima 50 bodova prednosti u odnosu na Latvalu u generalnom plasmanu, što znači da bi u slučaju lošeg rezultata svog timskog kolege titulu mogao da odbrani već na narednom reliju. Šampionat se nastavlja Relijem Francuske, koji je na programu od 3. do 5. oktobra.

Ovo je fantastičan rezultat. Nismo mogli da se vratimo kao tim posle razočaranja u Nemačkoj. Bilo nam je mnogo teško zbog takvog rezultata na domaćem terenu. Ali, barem smo ovog vikenda uradili nešto posebno. Srećan sam zbog tima, ali i zbog toga što sam napravio dobar rezultat u borbi za titulu“, rekao je Ožije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve