Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 07.10.2013.

11:00

Ožije sjajan, Leb izleteo za kraj

Vozač Folskvagena Sebastijan Ožije proslavio je osvajanje titule u Svetskom reli šampionatu trijumfom na Reliju Francuskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Francuz je do trijumfa pred svojim navijačima, sedmog ukupno ove sezone, došao sjajnom vožnjom tokom vikenda, pošto je posle prvog dana imao pola minuta zaostatka u odnosu na vodećeg.

I Ožije i Sebastijan Leb, koji je u Francuskoj odvozao poslednji reli u karijeri, na samom početku relija ostali su u senci vozača Sitroena Danija Sordoa, Jari-Matija Latvale u Folksvagenu i Tjerija Nojvila u Fordu, koji su se borili za prve tri pozicije.

Ipak, Ožije, koji je još posle prvog brzinca u četvrtak obezbedio titulu, vratio se u borbu za trijumf u subotu, a u nedelju preuzeo vođstvo koje nije ispuštao do kraja. Reli je završio sa 12 sekundi prednosti u odnosu na Sordoa, dok je treći bio Latvala, ispred Jevgenija Novikova u Fordu i drugog vozača Sitroena Mika Hirvonena.

Reli Francuske označio je i kraj karijere najboljeg vozača u istoriji Sebastijana Leba. Međutim, vozač Sitroena nije se oprostio u svom stilu, pošto je odustao još na prvom specijalu poslednjeg dana, posle teškog izletanja. Srećom i on i njegov suvozač Danijel Elena izašli su nepovređeni iz tog udesa.

Više o karijeri Sebastijana Leba možete da pročitate u našoj rubrici ’Teme’.

Svetski reli šampionat nastavlja se Relijem Španije od 25. do 27. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve