Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 16.09.2012.

18:32

Latvala u Velsu prekinuo Lebov niz

Vozač Forda Jari-Mati Latvala trijumfovao je na Reliju Velike Britanije, desetom takmičenju sezone u Svetskom reli šampionatu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Finac je drugu godinu zaredom bio najbolji u Velsu, gde se tradicionalno vozi ta runda šampionata, i tako je prekinuo niz aktuelnog šampiona Sebastijana Leba, koji je trijumfovao na prethodnih pet takmičenja ove sezone.

Upravo osmostruki svetski šampion je bio drugi u Velsu, sa skoro 30 sekundi zaostatka u odnosu na Latvalu, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Peter Solberg u drugom Fordu.

Finac je od trećeg specijalnog ispita u Velsu bio u vođstvu i od tada ga nije ispuštao, dok je iza njega vođena velika borba za preostala mesta na podijumu. Na kraju je iz te borbe kao pobednik izašao Leb, koji je za manje od sekunde nadmašio Solberga, dok su ostali vozači bili daleko iza.

Francuz je tako ujedno prvi put pretrpeo poraz još od Relija Portugala, početkom aprila, na kojem je trijumfovao Mads Ostberg u Adapta Fordu. Ostberg je na kraju bio četvrti, ispred Mika Hirvonena u drugom Sitroenu i vozača M-Sport Forda Jevgenija Novikova.

U generalnom plasmanu, tri takmičenja pre kraja sezone, Leb ima 219 bodova, a prate ga Hirvonen sa 158 i Solberg, koji ima 119.

Ovogodišnji Svetski reli šampionat nastavlja se Relijem Francuske, koji je na programu od 4. do 7. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve