Nova vest
Auto-moto

Petak, 25.11.2011.

11:21

Ožije prešao u Folksvagen

Francuz Sebastijan Ožije potpisao je ugovor sa Folksvagenom pošto je ostao bez mesta u Sitroenu na kraju ovogodišnjeg Svetskog reli šampionata.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ožije je napustio Sitroen godinu dana pre isteka ugovora pošto je francuski tim angažovao Mika Hirvonena, koji će u naredne dve godine biti timski kolega osmostrukog svetskog šampiona Sebastijana Leba.

Folksvagen će se tek 2013. vratiti u najjači reli šampionat na svetu, ali to ne znači da će Ožije propustiti narednu sezonu. Mladi Francuz će tokom sledeće godine raditi na razvijanju modela Polo R WRC, ali će učestvovati i na svih 12 relija za volanom Škode Fabije S2000.

Folksvagen je broj jedan u Evropi i uskoro će biti i u svetu. Siguran sam da ćemo ostvariti naš cilj i osvojiti titulu. Srećan sam što sam postao deo tako velike i uspešne kompanije”, rekao je Ožije.

Posle prelaska Hirvonena u Sitroen i Ožijeovog potpisivanja ugovora sa Folksvagenom, jedino je još nejasno ko će biti drugi vozač Forda naredne sezone, pošto se već zna da će prvi biti Jati-Mati Latvala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve